La creació teatral en col·lectiu

pont_flotant

Una de les particularitats de «El pont flotant« és la col·lectivitat del seu treball. Tots els membres participen de les diferents tasques dins de la creació i de la gestió de la companyia, tot i que cada membre té unes responsabilitats concretes (de vegades agafades de manera natural i de vegades repartides per consens). El cas de la creació i direcció dels muntatges és prou particular, ja que no hi ha la figura del/la director/a, sinó que tots aporten idees, continguts, imatges, i és el consens, ajudat per l’imaginari comú creat durant estos anys, el qui va formant el muntatge. Tot i això, com hem dit, cadascú participa en major proporció en les parts en les que està més capacitat (escriure textos, aportar contingut, imatges, coreografiar, unificar la dramatúrgia, etc).

El pont flotant són Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons. Tots ells es coneixen a l’ESAD de València i comencen a treballar junts l’any 2000 com a grup d’investigació sobre la tècnica de l’actor. Allunyades de paràmetres comercials, les seues peces són el resultat d’un treball de creació col·lectiva, caracteritzat per llargs processos de creació que reflexen una clara voluntat de recerca i reflexió a propòsit de noves formes de comunicació i expressions teatrals contemporànies. L’ús d’elements autobiogràfics i la mescla entre realitat i ficció són un element característic i recurrent de la companyia, així com la mescla de diferents llenguatges, la relació íntima amb l’espectador, la teatralització d’altres formes de comunicació, el treball físic de l’intèrpret o l’ús del joc com a eina escènica. 

 

MATERIAL primera SESSIÓ: per tal de començar la primera sessió de treball, de les tres que compartireu amb el pont flotant, caldrà que porteu un parell d’aquests materials/propostes, ja preparades:

  • Pensar una anècdota de la teua vida per explicar en relació al tema.
  • Portar un o més objectes personals que tinguen relació amb la teua vida laboral o “vacacional” (fotos, vídeos, un contracte de treball, una peça de roba…)
  • Portar la teua agenda (si tens) i seleccionar la millor i la pitjor setmana de l’any. Portar l’agenda d’un any significatiu en la teua vida.
  • Algun text literari, científic, filosòfic, dramàtic, de creació pròpia o de qualsevol autor.
  • Algun referent artístic (teatre, dansa, arts plàstiques, vídeo…).
  • Alguna música o cançó (en suport cd, USB o amb la vostra veu o un instrument, o els dos…).
  • Alguna partitura o coreografia física.

 

Bibliografia bàsica:

Documents de treball per al mòdul:

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *